index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Øyvinds Vannbakkels, tre typer

Sjokolade
Fransk
30 - 60 min

Her finner du Øyvind Lofthus' oppskrift på vannbakkels, tre typer til den tekniske utfordringen i program fem av Hele Norge baker. Klar, ferdig, bak!

  1. Kok opp vann, melk,  smør, salt og sukker.  
  2. Ta kasserollen til side, tilsett hvetemel og rør godt. Sett kasserollen tilbake på platen, skru varmen på fullt og rør i minst ett minutt. Deigen vil sette seg fast i bunnen, men det er helt normalt.
  3. Ha deigen over i en kjøkkenmaskin og kjør den i 1 min.  Deretter tilsetter du 2 egg av gangen. Bland godt og avkjøl litt.
  4. Ha deigen i en sprøytepose med en liten, rund tyll. Fest en silikonmatte eller et bakepapir på et stekebrett ved å ”lime” det fast med litt smør eller litt deig. 

Eclairs au chocolat (både fyll + glasering):

Vannbakkelsen skal være 15 cm lang x 2 cm bred før steking. Stek dem på 190 grader i ca 25 min.

  1. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle.
  2. Tilsett litt melk og deretter maisenna.
  3. Kok opp resten av melken i en kasserolle og ha den over eggeblandingen.
  4. Hell alt tilbake i kasserollen og kok det i 1 min under kraftig omrøring.
  5. Mens kremen er varm, tilsett sjokolade.

Tips: Glasuren skal varmes opp, men ikke for varm. Tilsett litt vann om du trenger.

 

Choux à la Crème:

  1. Lag runde vannbakkelser. (Den skal ha str som en mandarin når den er ferdig stekt)
  2. Strø hasselnøtt eller mandelflan før steking.
  3. Vannbakkelsene deles og fylles opp med en mascarponekrem.
  4. Skal også ha synlige jordbær.

Chouquettes:

  1. Ha deigen i en sprøytepose med en liten, rund tyll.
  2. Form deretter småkuler på et bakepapir (ca 3 cm i diameter)
  3. Strø over mest mulig perlesukker. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

270 g vann
270g H-melk
8 g salt
8 g sukker
190 g usaltet smør
220 g hvetemel
7 egg

Esclairs au chocolat
0,5 l H-melk
4 eggeplommer
100 g sukker
55 g meizena
Tilsett mørk sjokolade (Du bestemmer selv hvor mye du vil bruke)

Glasering:
500 g fondant, tilsett sjokolade (70%)

Krem med mascarponesmak:
500 g fløte
Tilsett mascarpone
1 vaniljestang
Tilsett sukker eller melis

Ta denne oppskriften med deg

+47