index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Øyvinds søte kokosboller

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Øyvinds søte kokosboller, som deltakerne lagde i syvende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Margengsbunn:

  1. Viktig å starte med denne først. Se video for mer instruksjoner.

Chocolate chip cookies bunn:

  1. Formes og stekes som kuler

Marengs:

  1. Kok opp vann + sukker til 121 grader, bland dette med de piskede eggehvitene. Bland så i varm gelatin.
  2. Sprøytes på kjeks/marengsbunnene og settes til kjøling.

Montering:

  1. De 6 med marengsbunn skal ha ett helt jordbær midt i marengsen. Begge variantene overtrekkes med sjokolade og det skal strøs på kokos.

Se videoinstruksjonene over for komplett fremgangsmåte.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Marengsbunn
100 gr eggehviter
100 gr sukker
100 gr melis

Chocolate chip cookies bunn
100 gr hvitt sukker
100 gr brun sukker (brun farin)
160 gr smør, rom temperert
230 gr hvetemel
1/2 teskje natron
1/2 teskje salt
250 – 300 gr sjokolade

Marengs
100 gr eggehviter
200 gr sukker
70 gr vann
2 plater gelatin

Glasur
250 gr mørk sjokolade
50 gr kakaosmør
13 g nøytral olje
Kokosstrø