index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Øyvinds croissant

Kjøtt
Fransk
30 - 60 min

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Øyvinds croissant, som deltakerne lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Oppskriften er for 6 stk croissanter á 80 gram.

  1. Bland alle ingrediensene sammen til du får en fin blanding, men ikke for hard eller bløt deig.
  2. Justér med litt mer melk, dersom du trenger det. 
  3. Elt i 5 minutter.
  4. Hele kjevleprosessen gjentas 3 ganger. Mellom hver kjevling skal deigen hvile i kjøleskapet.
  5. Sett croissantene på en stekeplate og la de i heve til de er klare for ovnen.
  6. Pensle de med egg før de settes i ovnen. 
  7. Stek de i ovnen på 200C i 15 – 18 minutter.
  8. La croissantene hvile på en rist etter at de har blitt stekt.  

Ingredienser

Beregnet for 3 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 gr hvetemel
300 gr melk
1 egg
10 gr salt
70 gr sukker
40 – 50 gr gjær

250 gr smør for wiener

Ta denne oppskriften med deg

+47