index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Øyvinds bringebærmarshmallows

Frukt og bær
2 - 4 timer

Her finner du Øyvind Lofthus' oppskrift på bringebærmarshmallows til den tekniske utfordringen i program åtte av Hele Norge baker. Klar, ferdig, bak!

Oppskrift til minimum 25 stk marshmallows. Størrelse ca 4x4x4 cm.

  1. Kok opp sukker, glukose og vann til 121 grader.
  2. Når sukkerlaken er på 121 grader heller du over pisket eggehvite og deretter piskes dette til det blir en marengskonsistens.
  3. Tilsett så smeltet gelantin og bringebærpuré mens marengsen er varm. 
  4. Fyll opp formene når du syntes at marshmallowsen er klar.
  5. Plasser formene i fryseren. Når marshmallowsen er stiv, kutt i biter og rull marshmallowsen i en blanding av 50 % potetmel og 50 % melis for å unngå at de limer seg sammen. 

Ingredienser

Beregnet for 12 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

450 g sukker
50 g glukose
75 g vann
10 gelantinplater
120 g eggehvite
300 g bringebærpuré (skal reduseres til 150 g puré)