index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Øyvinds åtteflettet loff

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Øyvinds åtteflettet loff, som deltakerne lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Kjør alle ingrediensene unntatt smør i 10 – 15 minutter, tilsett smør de siste 3 minuttene.  La deigen hvile/heve.
  2. Del deigen i 8 emner og lag en stor flette.
  3. Bestem selv hvor stort brødet skal være.

Fletteteknikk:

Plasser fletteemnene foran deg og nummerer dem fra 1 – 8. Følg fletteinstruksene nedenfor.

NB! Hver gang du flytter et emne så forandrer emnene nummer, det vil si at du hele tiden må forholde deg til den nye rekkefølgen du ser foran deg.

Steg 1:

Flett emne 8 under emne 7, og så over emne 1.

Steg 2:

Flett emne 8 over emne 5.

Steg 3:

Flett emne 2 under emne 3, så over emne 8.

Steg 4:

Flett emne 1 over emne 4.

Steg 5:

Flett emne 7 under emne 6 så over emne 1.

Gjenta fra steg 2 til alle emnene er flettet, avslutt med å flette emnene inn i brødet

Hev så flettebrødet.

Pensle med egg og ta på valmuefrø eller sesamfrø. Tenk gjerne kreativt.

Ovnen skal være på 230C når du setter brødet inn i. Tilfør steam. Slå ned varmen til 190C etter ett par minutter. Brødet skal stekes direkte på pizza stenen

NB! Ha litt mel på bakespaden når du skal ta brødet inn i ovnen. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

500 gr hvetemel
ca 350 gr melk (for justering)
15 – 20 gr gjær
10 gr salt
10 gr sukker
50 gr smør
Egg
Valmuefrø/sesamfrø