index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Overflødighetshorn

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er oppskriften og fremgangsmåten for å lage et overflødighetshorn slik finalistene skulle lage i finalen av Hele Norge baker i 2014. 

Kransekakemasse:

  1. Pisk eggehviter og sukker sammen.
  2. Elt marsipanen sammen med blandingen til en masse som ikke klistrer. Det er lurt å slå massen utover ett brett slik at den kjøles ned hurtig når du setter den inn i kjøleskapet/fryseren. 
  3. Sett massen kaldt, gjerne i et par timer. Jo fastere masse, desto finere horn, men også tørrere å spise. 

Fremgangsmåte:

  1. Rull kransekakemassen ut til en pølse.
  2. Del stykkene etter gram som anvist på tegningen (vedlegg 1). NB! Del 2 stk á 142 g. 
  3. Form det minste stykket til en rund topp.  
  4. Sett til side de to siste stykkene á 142 g.
  5. Form de andre stykkene som en sigar slik som vist på fig 1 (vedlegg 2). Sørg for at endene ikke blir for spisse.
  6. Rull det ene stykke på 142 g til en lang pølse, som tilsvarer den nederste ringen.
  7. Press den ene siden av pølsen flat, som vist på tegning 1, (vedlegg 3). Bruk silikonpapir til å trykke dem på, så slipper de lett.
  8. Form pølsen til en ring, som vist på tegning 2, (vedlegg 3).
  9. Form sigarene til ringer, som vist på tegning 2, (vedlegg 2), og sett dem på en plate med bakepapir.
  10. Form det siste stykket på 142 g til en fot, som vist på tegning 3 (vedlegg 2).
  11. Bak ringene og foten i en forvarmet ovn på 190 grader ca. 12 minutter, til de er gyldne.
  12. Avkjøl stykkene og sprøyt dem deretter med glasur.
  13. Start monteringen av hornet ved  å legge den største ringen på bordet med bunnen opp.
  14. Sprøyt bunnen av ringen med valgt festemiddel.
  15. Plasser den nest nederste ringen opp på den nederste ringen, bunn mot bunn, mens valgt festemiddel fortsatt er smeltet, slik at ringene blir limt sammen, se tegning 4 (vedlegg 2).
  16. Sprøyt valgt festemiddel på toppen av den øverste ringen og montér neste ring, som vist på tegning 5 (vedlegg 2).
  17. Fortsett med de to neste ringene.
  18. Lag den siste delen av hornet som vist på tegning 6 (vedlegg 2).
  19. Sett sammen de to halvdelene til et helt horn.
  20. Sett fast foten på et fat med valgt festemiddel.
  21. Sett overflødighetshornet fast på foten med valgt festemiddel.
  22. Pynt hornet og fyll det med din egen konfekt. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg kransekakemasse
500 g sukker
80 – 100 g eggehviter

Festemiddel
Smeltet sukker eller smeltet sjokolade