index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ostekake med pære og ingefær

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på ostekake med pære og ingefær, som Marit Hegle lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Knus kjeksene med en skje i en bolle til små smuler.
  2. Grovhakk mandlene med en stavmikser og bland med kjeksene.
  3. Riv ingefæren.
  4. Smelt smøret og tilsett ingefæren. Bland godt.
  5. Bland smøret inn i kjeksblandingen og rør til alt er godt blandet.
  6. Kle en 23 cm kakeform med plastfolie. Press kjeksblandingen lett ned i kakeformen slik at det blir et jevnt lag.
  7. Sett kjølig. 

Pærer:

  1. Bland vann og melis.
  2. Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestengene og ta vare på frøene til senere.
  3. Kok opp vannet, tilsett vaniljestengene og kok i 3-4 minutter.
  4. Tilsett pærene og kok i ytterligere 3 min.
  5. Tøm blandingen over i et dørslag og la pærene renne av seg og avkjøles.
  6. Fjern vaniljestengene. 

Ostefyll:

  1. Riv ingefæren på et fint rivjern.
  2. Bland ingefær, kremost og melis i en bolle og bland dette sammen med en håndvisp.
  3. Visp fløten til en fast krem med halvparten av vaniljefrøene som ble igjen fra pærene.
  4. Bland inn oppbløtet gelatin.
  5. Bland kremen med osteblandingen.
  6. Tilsett de avkjølte pærene og bland de godt inn med en slikkepott. Spar litt pære til pynt.
  7. Bre kremen jevnt over kakebunnen. 

Lønnesirupkaramell:

  1. Smelt smør, tilsett sukker, rør til alt er blandet.
  2. Sett på medium varme og vent i 2 min.
  3. Tilsett lønnesirup og rør til tykt i 2-4 min.
  4. La avkjøles og hell forsiktig over i tykke striper på ostemassen.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
120 g halvsøt hvetekjeks
60 g usaltet smør
50 g mandler
1 ts finrevet ingefær

Pærer:
3 store modne pærer
2 vaniljestanger
1 dl vann
50 g melis

Ostefyll:
250 g kremost
105 g melis
3,5 dl kremfløte
4 ts finrevet ingefær
3 plater gelatin

Lønnesirupkaramell:
115 g usaltet smør
2,4 dl brunt sukker
1,2 dl lønnesirup