index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Operakake

1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i syvende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kakebunn

  • Pisk eggedosis, og deretter tilsett mandel- og hvetemel.
  • Smelt smør og bland så inn i eggedosisen. 
  • Pisk eggehvitetene til de er halvstive og tilsett sukker. Piskes så til en myk marengs.
  • Bland marengsen inn i røra.
  • Smøres ut på et stekebrett til 0,5 cm tykkelse.
  • Det skal lages 3 stk. Stekes på 220*C til kakebunnen er gyllenbrune, ca. 10-15 minutter.

Kaffesirup

  • Kok opp alle ingrediensene, sil og deretter avkjøl.

Sjokoladeganasj

  • Kok opp melk og fløte. Hell over sjokolade og rør godt. Tilsett så smør, og rør godt. Bruk gjerne stavmikser.

Smørkrem

  • Kok opp vann og sukker til 121*C. Pisk eggehvitene i ca. ett minutt i kjøkkenmaskin, og spe forsiktig inn sukkerlaken, med maskinen på høy hastighet. 
  • La marengsen piskes til den er avkjølt, for deretter å piske inn romtemperert smør. Løs opp Nescafé instant coffee med litt vann, og smak den til smørkremen.

Glasering

  • Smelt sjokolade, og tilsett olje. Avkjøl til 32*C før den skal brukes til glasering.

Montering

 

  • Plasser en kakebunn i en rektangulær form, og dynk bunnen godt med kaffesirup (bruk myekaffesirup!). Smør over et tynt lag med smørkrem.
  • Plasser over en ny kakebunn og dynkes igjen godt med kaffesirup. Ha over et lag sjokoladeganasj.
  • Plasser over den siste kakebunnen, dynkes igjen med kaffesirup og deretter smørkrem. Pass på at du får en jevn overflate.
  • Sett kaken på frys og la den bli iskald, før du glaserer. Det skal være et tynt lag med glasur.
  • Fjern kaken fra formen, og server. Kuttes gjerne i porsjonsstykker.
  • Tips! Serveres helst romtemperert.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
430 g melis
410 g fint mandelmel
165 g hvetemel
550 g egg
85 g smeltet usaltet smør
350 g eggehvite
83 g sukker

Kaffesirup:
1750 g vann
585 g sukker
50 g espressobønner, grovmalt
25 g Nescafé, instant coffee

Sjokoladeganasj:
315 g melk
80 g fløte
500 g guanaja (sytti prosent)
125 g usaltet smør

Smørkrem:
700 g sukker
200 g vann
6 eggehviter
600 g usaltet smør
Nescafé instant coffee

Glasering:
480 g guanja (sytti prosent)
150 g solsikkeolje