index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Nostalgisk multedrøm med hvit sjokolade

Frukt og bær
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Nostalgisk multedrøm med hvit sjokolade, som Camilla Johansen lagde i sjette episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Multesirup:

  1. Kok opp multer og sukker til multesirup.
  2. Sil blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frø og skall.

Multemousse:

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Ha multesirupen i en kjele og sett til oppvarming.
  3. Ta gelatinen opp av vannet og klem forsiktig vannet ut av den.
  4. Rør gelatinen ut i multesirupen til gelatinen er helt oppløst, tilsett sitronsaften. Avkjøl litt. 
  5. Pisk fløte og vaniljesukker til krem.
  6. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  7. Vend multesirup inn i eggedosisen og vend deretter inn kremen.

Multesaus:

  1. Varm multesirup, legg gelatinen i bløt som beskrevet over.
  2. Bland gelatinen ut i noen spiseskjeer kokende vann og bland deretter i multesirupen.
  3. Avkjøl litt før den helles over kaken.
  4. Sett kjølig.

Hvit sjokolademousse:

  1. Smelt sjokolade i vannbad.
  2. Bland 0,5 dl fløte med eggeplommene i en kasserolle og gi et oppkok, ha i smeltet sjokolade.
  3. Pisk 1,5 dl fløte til krem.
  4. Vend inn sjokoladeblandingen i kremen.
  5. Sett kjølig.

Jaconde basedeig:

  1. Eggehvite og sukker piskes stivt og settes til side.
  2. Mandel, melis, mel og egg blandes.
  3. Vend forsiktig de to massene sammen og ha smør.

Décor pasta:

  1. Smør og melis vispes fluffy visp inn resten av ingrediensene litt og litt.
  2. Ta décorpasten og lag et ønsket mønster på bakepapir.
  3. Sett kjølig i 10 minutter.  
  4. Ta ut av kjøleskap og smør forsiktig baserøren over pastaen.
  5. Stekes i 8-12 minutter på 220 grader.

Glaserte valnøtter:

  1. Rist valnøttene.
  2. Strø over sukker og la det smelte over nøttene.
  3. Avkjøl.

Montering:

  1. Finn frem et hvitt fat.
  2. Skjær Jaconde kaken i en remse på 5,5cm x 23,5 cm tilpasset dessert ringen.
  3. Legg kaken på innsiden av formen.
  4. Fyll 2/3 deler av multemoussen i formen, fyll hvit sjokolademousse oppå.
  5. Smør multesausen forsiktig på toppen.
  6. Strø de glaserte valnøttene og finrevet brunost på toppen og legg på tre friske multebær.
  7. Ta ei skje og dra ut multesausen til en buet strek på fatet, legg ringblomstblader på hver side av streken.
  8. Ha sjokoladedekor på toppen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Multesirup:
600 g multer
200 g sukker

Multemousse:
3 dl kremfløte
90 g sukker
3 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
4-5 plater gelatin
2 1/2 dl multesirup
2 ss nypresset sitronsaft

Multesaus:
1 plate gelatin
1 dl multesirup

Hvit sjokolademousse:
100 g hvit sjokolade
1,5 eggeplommer
2 dl fløte

Jaconde basedeig:
75 g mandelmel
56 g melis
29 g mel
1 egg
2 eggehviter
56 g + 1 ts finkornet sukker
1 ss smeltet smør

Décor pasta:
50 g smør
75 g + 1 ts melis
2 eggehvite
150 g hvetemel
56 g kakao
1-2 ss h-melk

Glaserte valnøtter:
50 g finhakkede valnøtter
3 ss sukker

Dekor:
66 % sjokolade
Finrevet brunost
Friske multebær