index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Napoleonskake med frisk pasjonsfruktmousse

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Napoleonskake med frisk pasjonsfruktmousse, som Souheila Eddamnat lagde i syvende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Butterdeig:

  1. Bland mel, salt, vann og 25 g smør til en smidig deig.
  2. Kjevl til en firkant, bruk ostehøvel og ha i alt smøret i midten av firkanten, brett inn kantene sånn at smøret er pakket inn.
  3. Kjevle til et rektangel og brett inn de lange endene sånn at det blir 3 lag, fortsett sånn ca. 6 ganger.
  4. Kjevl til du får tykkelsen til en 5kroning, skjær deigen i ønsket form og stek til den er gylden på 180grader. Avkjøl på rist.

Pasjonsfruktmousse:

  1. Legg gelatin platene i bløt i ca. 10 min. i kaldt vann, varm resten av ingrediensene utenom fløte og vaniljefrøene i en kjele.
  2. Etter 10 min. så klemmer du ut vannet fra gelatinplatene og løser dem opp i pasjonsfruktpureen.
  3. Pisk mascarpone og vaniljefrø litt, pisk deretter fløte.
  4. Bland gelatin blandingen i kremosten og deretter vend inn kremen og avkjøl.
  5. Bruk sprøyte pose og sprøyt et fint tykt lag med mousse mellom 2 butterdeigs plater.

Pynt:

  1. Pisk eggehvite og nok melis til det blir en passe tykk masse som du lett smører på toppen av kaken.
  2. Ha litt pasjonsfrukt kjøtt på toppen

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Butterdeig:
250 g mel
200 g smør (Tine meierismør)
1/2 ts salt
1,50 dl isvann
25 g smør

Pasjonsfruktmousse:
2,5 dl fløte
2,5 dl pasjonsfrukt purre
Ca. 1 dl sukker
3,5 gelatin plater
1/2 vaniljestang
100 g mascarpone

Pynt:
1 eggehvite
Melis
1 pasjonsfrukt