index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Napoleon i tyttebærskogen

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Napoleon i tyttebærskogen, som Iren Sandholt lagde i syvende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Butterdeig:

  1. Kjør hvetemelet og 50 g smør til en kornet masse i foodprosessor med kniver.
  2. Hell det over i en bolle og tilsett kaldt vann og eddik. Bland lett sammen. Skal ikke eltes. Settes kaldt i 15 min.
  3. Klem ut resten av smøret til en firkant på ca. 15x15 cm. La det stå kaldt.
  4. Kjevle ut deigen til en firkant på ca. 20x20 cm.
  5. Legg smøret på midten med hjørnene mot sidene. Brett hjørnene på deigen inn mot midten av smøret slik at det blir som en konvolutt, og smøret er helt dekket.
  6. Snu deigen med skjøten ned og kjevle forsiktig ut til ca. 30x30 cm. Bruk litt mel slik at deigen ikke setter seg fast i bord eller kjevle.
  7. Brett deigen i tre og klem den lett sammen.
  8. Pakk den i plast og legg den kaldt for å hvile i ca. 15 min.
  9. Gjenta kjevling og bretting to ganger til. Hvile kaldt mellom hver gang.
  10. Kjevle ut deigen til en tynn leiv. Legges på bakepapir, prikkes med en gaffel.
  11. Legg et annet bakepapir over og plasser en bakeplate over, for å unngå at deigen blåser seg opp under steking. Den skal være sprø, bladete og gjennomstekt.
  12. Stekes midt i ovnen ved 225 grader 15-20 min.

Tyttebærkrem:

  1. Bløt gelatinen i kaldt vann 5-10 min.
  2. Smelt den i det varme vannet og bland den inn i tyttebærene.
  3. Pisk fløten til krem og bland inn tyttebær.
  4. Fyll kremen i en sprøytepose. Del de stekte bunnene i jevne avlange stykker. Sprøyt ut kremen på halvparten av bunnene.

Glasur:

  1. Bland sammen til en jevn glasur og smør den over de resterende bunnene.
  2. Legg de på toppen av de med krem på.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Butterdeig:
Ca. 4 dl hvetemel
1,5 dl kaldt vann
1 ts eddik
50 g smør
150 g smør

Tyttebærkrem:
2 dl rårørte tyttebær
Sukker etter smak
3 pl gelatin
2ss kokende vann
3 dl kremfløte.
Smak til tyttebærene med sukker.

Glasur:
3 ss tyttebærsaft
1 ts kremfløte
Melis