index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Myk og saftig klippekrans

Kjøtt
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Myk og saftig klippekrans, som Souheila Eddamnat lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  1. Smelt smør, hell over melk.
  2. La det bli fingervarmt og løs gjæren opp i melkeblandingen.
  3. Hell melkeblandingen i en bakebolle, tilsett egget, oljen og alt det tørre, men hold tilbake litt mel.
  4. Elt til du får en fin og smidig deig, den skal være litt klissete.
  5. Dekk bollen med plastfolie og hev til dobbel størrelse.

Fyll:

  1. Hvelv deretter deigen på benken og kjevle til et stort rektangel, smør med romtemperert smør.
  2. Dryss sukker og kanel og rull deigen sammen.
  3. Løft rullen på stekebrettet og form til en sirkel. Prøv å få endene inni hverandre.
  4. Bruk saks og klipp passe tykke skiver og legg dem på hver sin side (høyre, venstre, høyre, venstre). 

Pynt:

  1. Pensle kransen med egg, dryss over med hakkede mandler og hev til dobbel størrelse under et klede.
  2. Stek på 180 grader i ca. 15-20 min.
  3. Pynt med melisglasur.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
140 g smør
5 dl melk
1 pk fersk gjær for søte deiger
Knivspiss salt
90 g sukker
2 ts kardemomme
1 egg
Ca. 13 dl mel
1 ss nøytral olje

Fyll:
150 g smør
Ca 150 g sukker
Ca 5 ss kanel fra Sri Lanka (cinnamomum Zeylancium)

Pynt:
Hakkede mandler
1 egg
Melis