index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Musete ostekake med hvit sjokolade

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Musete ostekake med hvit sjokolade, som Aina Goa-Bjørnøy lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Knus kjeks og nøtter sammen, bland i smør og kanel og press ned i bunnen av en form.

Fyll:

  1. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin og visp det sammen.
  2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
  3. Varm limesaft og tilsett gelatinen og fruktjuicen. Bland dette inn i ostemassen.
  4. Pisk fløten til en myk krem og bland den forsiktig inn.
  5. Hell kremen over kjeksen i formen og frys kaken.

Dekor:

  1. Smelt hvit sjokolade og hell på bakepapir i tynt lag.  Lag noen hull som skal forestille hullene i osten.
  2. Ha ferske jordbær og hakkede pistasjnøtter på toppen av kaken og kle med hvit sjokolade.
  3. Lag små mus av marsipanen som sitter på toppen som dekor.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
Ca. 200 g søt havrekjeks
100 g mandler
Litt smør
Kanel

Fyll:
400 g Philadelphia naturell
50 g kesam med vanilje
300 g sukker
1 1/2 dl granateple juice
Saften fra 1 lime
5 pl gelatin
3 dl kremfløte
1 vaniljestang

Dekor:
400 g hvit kokesjokolade
Ferske jordbær
Rensede pistasjnøtter
Hvit marsipan
Svart konditorfarge