index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Marlenes Nutellakake

1 - 2 timer

Dette er Marlenes signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kaken

  1. Smelt smøret sammen med vann og kakaopulveret. Når smøret er helt smeltet, tilsetter du 2 ss med Nutella. 
  2. Rør inn sukkeret, tilsett salt. Pisk inn Creme Fraiche. Deretter ett og ett egg i en egen bolle og tilsett stykkvis eggene i røren. 
  3. Sikt inn mel og natron. Hell røren i to 20 cm runde former, halvparten i hver, og stek på 175 grader i 30 minutter, lavt i ovnen.
  4. Dynk med melk.

Fyll/frosting

  1. Skjær smøret i små biter og la det bli romtemperert. Ha dette i en bolle, og sikt inn melis. Deretter visper du alt sammen. 
  2. Smelt sjokoladen i vannbad på svak varme. Rør et par ganger underveis. Hell sjokoladen i bollen sammen med smøret og melisen. 
  3. Varm nutellaen i vannbad, dette går raskt. Den skal bare bli mer flytende. Hell dette også i bollen. 
  4. Skrap vaniljefrø ut av vaniljestangen, og pisk alt sammen til en god, kremete konsistens.
  5. Del jordbær og legg et lag inni kaken.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kaken:
400 g smør
4 dl vann
2 ss kakaopulver
4 toppa ss Nutella
800 g sukker
1 ts salt
4 ss Creme Fraiche
4 egg
2 ss Natron
800 g mel
Lettmelk

Fyll/frosting:
100 g sjokolade (sytti prosent)
200 g romtemperert smør
200 g Nutella
110 g melis
1 ts vaniljefrø (gjerne fra en vaniljestang)
2 ss kakaopulver
1 kurv jordbær

Pynt:
Pals lilla marsipan
700-800 g ekstra hvit marsipantrekk
Grønn marsipan
Evt. gelfarger
Sølvkuler