index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Marits tøffe togkake

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Marits tøffe togkake, som Marit Hegle lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Bland alt det tørre.
  2. Tilsett smør, melk, kaffe og egg og bland godt.
  3. Smelt sjokoladen og bland inn denne. Rør godt sammen.
  4. Fordel røren i to 8 inch bakeformer og stek på 180 grader i ca. 35 minutter.

Glasur:

  1. Bland alle ingredienser og visp til det blir luftig.

Montering:

  1. Del hver kakebunn i to.
  2. Legg en bunn på kakefatet.  Bre utover et godt lag med sjokoladekrem og fordel et godt lag med jordbær over.
  3. Legg på en ny bunn. Bre utover et godt lag med sjokoladekrem og fordel et godt lag med jordbær over.
  4. Legg på en ny bunn. Bre utover et godt lag med sjokoladekrem og fordel et godt lag med jordbær over.
  5. Legg på den siste bunnen. Bre utover sjokoladekrem til kaken er dekket.
  6. Pynt med halve jordbær langs kanten, nede på fatet.
  7. Lag tog av fondant og fyll den ene vognen med nonstop.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
250 g mel
240 g finkornet sukker
1,5 ts natron
1,25 ts bakepulver
3 egg
70 g kakao
190 g melkesjokolade
3 ss sterk kaffe
270 g romtemperert smør
1,9 dl h-melk

Glasur:
250 g romtemperert smør
1 egg
0,5 dl fløte
800 g melis
1 ts vaniljepulver
200 g melkesjokolade
2 ss kakao
0,5 dl sterk kaffe

Dekor:
Fondant til å lage tog
Nonstop
Jordbær