index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mariannes sjokoladepai / Blåbærpai med mandler

1 - 2 timer

Dette er Mariannes signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Paibunn

  • Bunnene skal forstekes etter at den har hvilt i kjøleskapet og er satt i formene i ca. 180 grader lavt i ovnen ca. 20 min.
  • Flytt paien litt høyere mot slutten om du vil ha litt farge på den. Stek den med bakepapir og erter i.
  • Disse 3 bunnene er uten fyll. Pensle med litt eggehvite først.

Blåbærpai

  • Sett av deig til lokk. Forstek litt på 180 grader til det er dannet en hinne oppå.
  • Pensle med litt egg i bunnen og stek i 5 min til.
  • Ha oppi 200 g sukker og 400 g blåbær, litt sitronsaft/skall, 1 ss vaniljesukker og 2 1/2 ss maizena.
  • Ha over pailokk og lag hull til steam på toppen. Stek videre på 180 grader til toppen er gylden ca 20 min.

Sjokoladepai

  • Sett oppi 1/3 av bunndeigen i de 3 formene og bland inn 1 ss bakekakao i denne bunndeigen.
  • Prikk og forstek til det er dannet en hinne.
  • Hell over sjokoladefyllet: Smelt sjokoladen over vannbad, hell oppi egg, sukker, vaniljesukker, honning, smeltet smør og svisker i biter.
  • Stek videre samme temperatur til den har satt seg, ca. 20-30 min. Serveres med vaniljekremen.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paibunn:
200 g hvetemel
45 g melis
30 g malte mandler
100 g kaldt smør (usaltet)
1 eggeplomme
2 ss kaldt vann, eller litt mer om deigen blir for tørr.
24cm form.

Blåbærpai:
2 ts skall av økologisk sitron
2 ss sitronsaft
400 g blåbær
1 ss vaniljesukker
160 g sukker
40 g maizena

Sjokoladepai:
400 g dronningsjokolade
200 g myke svisker
5 egg
2 dl sukker
1/2 dl smeltet usaltet smør
1 dl lys akasiehonning
3 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker

Pynt:
200 g pecannøtter
100 g dronningsjokolade