index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mariannes sjokoladekake med nøtter

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er Mariannes signaturkake fra syvende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Bunner

  • Smøret smeltes og tilsettes vann, kakao og vaniljesukker pluss 4 eggeplommer som vispes hardt sammen med det andre. Dette blandes inn i det tørre. Etterpå visper du eggehvitene for seg og vender dette inn forsiktig i resten av røra. 
  • Ha oppi formen som er 24 cm stor med bakepapir i bunnen. I den bunnen som skal ha nøtter er det viktig å finmale nøttene.
  • Stek på 175 grader i ca. 45 min. nederst i ovnen. Avkjøl først i formen, så på rist.

Topping

  • Fløte, egg og sukker i kjelen. Kok opp til det er tykt. Ta vekk fra platen og brekk opp sjokoladen i biter oppi til det er smeltet. Ha tilslutt oppi smøret og bland i. 
  • Sett kaldt i ca. to timer i kjøleskapet. Før det has over kaka må det vispes hard opp med visp slik at det blir fluffy og lysere. Ta på hver etasje med sjokoladekrem. Annenhver får litt raspet nougat pluss nøtter som er hakket.
  • Pynt med blomster og bær pluss hakket sjokolade.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn 1:
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Bunn 2:
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
100 g malte mandler med skall
50 g hvetemel
3 ts bakepulver

Krem:
4 egg
2 dl kremfløte
270 g sukker
100 g dronningsjokolade
250 g smør
1 ss vaniljesukker

Fyll:
500 g hakkede pekannøtter.

Topping:
Kremen pluss 100 gram hakket dronningsjokolade og stemorsblomster/moreller andre bær.