index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mariannes Ingeborgkake med aprikos

Kjøtt
1 - 2 timer

Bunn:

  • Pisk egg og sukker stivt, vend inn de andre ingrediensene forsiktig slik at luften ikke går ut av røra.
  • Hell over i en 26 cm form med bakepapir i bunnen. Stek som anvist.
  • Sett ovnen på 175 grader. Bunnen skal stekes midt i ovnen ca 40 min.

Fyll:

Curd:

  • Kok eggeplommer, sukker og saft sammen til det tykner.
  • Rør inn 150 g mykt smør.
  • La bli kaldt.

Aprikoskompott:

  • Ta ut de store hele aprikosene til pynt oppå kaka.
  • Det andre skal brukes inni kaka.

Sjokoladekrem / Topping:

  • Kremfløte piskes til krem sammen med sukker, espressopulver og vaniljesukker.

Pynt:

  • Hakk opp jordbær til pynt på toppen og inni, og hakk mandler til pynt.

Montering

  • Del bunnen i to. Ha over aprikoskompott på to og to med curd. Annen hvert lag.
  • Noen delte jordbær i to lag av kaken.
  • Ta over sjokoladekremen og pynt med bær og frukt pluss nøtter.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
6 egg
180 g sukker
200 g mel
2 ts bakepulver
200 g revet marsipan og ett eple hakket i små biter
Litt revet sitronskall

Fyll:
1. Pose Aprikoskompott
Curd
Jordbær

Curd:
6 eggeplommer
1 dl sitronsaft
250 g sukker
150 g mykt usaltet smør.

Sjokoladekrem / Topping:
0,75 l. Kremfløte
2 ts. Sukker
1/2 ts. Espressopulver
1 ss. Vaniljesukker

Pynt:
100 g. Hakkede mandler
Aprikoser i biter
5-6 Små pynteappelsiner (Kumquat)
1 – 2 kurver Jordbær

Ta denne oppskriften med deg

+47