index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mariannes helgebrød/knekkebrød med honning og gojibær

Kjøtt
30 - 60 min

Knekkebrød:

  • Bland alt i en bolle
  • Smør utover et brett m bakepapir
  • Stek 10 min på 180 grader og ta ut
  • Skjær opp passende stykker
  • Stek videre i ca 30 min, og de siste 15 min på en stekerist med døra på gløtt slik at de blir sprø

Fyll:

  • Bland det våte med det tørre utenom tomatene væsken skal være lunken.
  • Kna en god stund. Ha over i en bolle. Hev ca 45 min.
  • Ta ut og form til emnene du vil ha etter du har puttet i tomatene. Hev i nye 20 min ca.
  • Ha over hakkede løkbiter, salt og timiankvistene pluss olivenoljen.
  • Stek midt i ovnen på 200 g til brødet lyder hult ca 30 min.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Knekkebrød:
1.75 dl sammalt rug økologisk grov type
1.75 dl havregryn økologiske
0.5 dl gojibær tørkede
0.75 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
0.5 dl linfrø
1 ss honning
0.5 dl kli
2 ts karve
0.5 ts salt
3.5 dl vann

Helgebrød:
1 pk gjær
4 dl lunket helmelk
1 ss akasiehonning
Litt tørket timian
1/2 ts salt
ca 500 g mel, litt mer til utbaking
3 ss god olivenolje
Topping: 1/2 løk og olivenolje
Maldonsalt
Timiankvister

Fyll:
Soltørkede tomater i biter (olje) ca 100 gram