index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mariannes franske sitronpai

1 - 2 timer

Dette er Mariannes signaturkake fra fjerde episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kake

  1. Ta mel, melis og mandelmasse oppi en bolle. Ta oppi salt. 
  2. Skjær inn det kalde smøret, vann og egg. Bland og kna til en jevn masse og legg det i kjøleskapet til avkjøling ca. 45 min.
  3. Forstek deigen litt med bakepapir og erter i ovnen på ca 170 grader. Forstek litt med erter og bakepapir til den er litt stekt.
  4. Hell over fyllet som er blandet i en bolle for seg. Stek midt i ovnen på 180 grader til den har satt seg (ikke skjelver for mye når du rister litt på den i ovnen), ca. 20 min. 
  5. Avkjøl i kjøleskapet.

Marengstopper

  1. Visp eggehvite til de er stive med litt sitronsaft i, hell over litt og litt sukker og maizena og vaniljeekstrakt. 
  2. Lag topper på bakebrett. Stek i 30 min på 150 grader til de har satt seg, og ta over kaken rett før servering.
  3. Pynt med jordbær, blader og marengstopper. 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
100 g melis
260 g hvetemel
30 g malte mandler
1/2 ts salt
1 egg
120 g usaltet smør
2 ss vann

Fyll:
3 eggeplommer pluss to hele egg
300 g sukker
Saft og skall fra 3 store, økologiske sitroner.
60 g smør smeltet

Marengs:
3 eggehviter
100 g sukker
1/2 ts sitronsaft fra en sitron
Ca 172 ts vaniljeekstrakt eller pulver

Pynt:
Jordbær i skiver og sitronmelisseblader