index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mariannes bestemorkake

1 - 2 timer

Dette er Mariannes signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Bunn

  1. Pisk sammen eggehvitene til det er hvitt og fast, hell inn litt og litt sukker og pisk videre samt maizena og sitronsaft.
  2. Når det er helt stiv vend inn kokos og nøtter. 
  3. Stek på 140 grader ca. en time (men ovnen bør først stå på 180 grader og settes ned når du setter inn marengsen). Du trenger ikke form på denne, bare tøm det over på et bakepapir (ca. 26 cm).

Curd

  1. Bland eggeplommer, saften av sitronene og sukker. Kok sammen til det er tykt, rør hele tiden. 
  2. Vend inn smøret til slutt. 
  3. Sett kaldt.

Fyll

  1. Kok aprikoser og svisker myke. La bli kalde. Klipp opp i biter.
  2. Når bunnen er kald og curden er kald, monter kaken:
  3. På med curd, over med svisker og aprikoser, hakk opp to bananer over. 
  4. Ta på kremen som er pisket til fløte, hakk opp sjokoladen og dryss over samt bær og blomster. 
  5. Ferdig og uimotståelig! Søtt, surt og friskt.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
6 eggehviter
4 dl g sukker
Litt sitronsaft fra en sitron
2 ts maizena
100 g kokos
50 g hakkede pistasjnøtter

Curd:
6 eggeplommer
3 sitroner ca 1 dl saft
200 g sukker
200 g mykt usaltet smør

Fyll:
100 g kokte svisker
100 g kokte aprikoser
2 bananer

Topping:
3 dl kremfløte
100 g sjokolade (førtifire prosent)
2 ts vaniljesukker
Spiselige blomster som stemorsblomster og ringblomster
Basilikumblader
Jordbær