index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Lett sommerfuglkake

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Lett sommerfuglkake, som Anne Kat Håskjold lagde i syvende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Kjør 50 g smør, mel og vann hurtig sammen i en kjøkkenmaskin. Sett deigen kjølig i ca. 20 min.
  2. Del resten av smøret i to og press det ut i en tynn firkant mellom bakepapir. Legges i kjøleskap.
  3. Sett ovnen på 180 grader.
  4. Kjevle deigen ut til et kvadrat. Legg på smøret og brett rundt. Trykk sammen, og snu.
  5. Kjevle ut til et rektangel, og brett i tre. Legges i kjøleskap i min 15 min.
  6. Gjenta kjevlingen og brettingen en gang til. Ikke brett flere ganger. Og prøv å bruke minst mulig mel. Legges kaldt i 15 min.
  7. Kjevle ut deigen til 3 mm tykk, la den hvile litt på benken så den ikke trekker seg sammen etterpå.
  8. Trykk ut hjerter som legges på bakebrett, prikke de med en gaffel så de ikke får så store luftlommer. To hjerter og en sommerfugl pr. kake.
  9. Stekes i ovnen til de er gylne i fargen. 

Vaniljekrem:

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
  2. Kok opp melk, sukker og fløte og splittet vaniljestang.
  3. Rør sammen fløte og maisena i en skål. Rør eggeplommene inn i denne røren.
  4. Hel 1/3 av den varme vesken over i skålen med eggeplommene, og rør godt.
  5. Hel så alt tilbake i kjelen og la det få et oppkok.
  6. Tilsett gelatinen og rør godt. Ta ut vaniljestangen, og sett til avkjøling.
  7. Pisk opp vaniljekremen.
  8. Pisk opp 2 dl krem og bland forsiktig inn i vaniljekremen.
  9. Fyll kremen i stor sprøytepose.
  10. Sprøyt pent og forsiktig krem på fire av hjertene. Sett friske bringebær inn i kremen.
  11. Ha melisglasur på de resterende hjertene. Strø melis på sommerfuglene og putt de under grillen så de smelter til karamell og fest de på hjerte. Dette settes så på toppen av kremen.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
50 g meierismør + 200 til innkjevling
250 g hvetemel
1 dl vann

Vaniljekrem:
2 dl H-melk
1 vaniljestang
1 dl fløte + 1/2 dl til å røre ut i maisena.
50 g sukker
3 eggeplommer
2 ss maisena
4 pl galatin