index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kremkake med bringebær og aprikos

Frukt og bær
30 - 60 min

Dette er oppskriften på kremkake med bringebær og aprikos som Iren lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Nøttebunn:

  • Pisk eggehvitene stive, bland inn melis litt etter litt mens det piskes.
  • Bland resten av melisen med de malte nøttene og fold dette forsiktig inn i marengsen.
  • Helles i smurt rund form på 24 cm og stek i 30 min. ved 160 grader på nederste rille i ovnen.

Sukkerbrød:

  • Pisk eggedosis av egg og sukker.
  • Smelt smøret og ha det forsiktig i eggedosisen.
  • Sikt sammen det tørre og vend det inn.
  • Helles i smurt rund form på 24 cm og stek i 30 min. ved 175 grader på nederste rille i ovnen.

Vaniljekrem:

  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 min.
  • Ha alt unntatt kremfløten i en liten kjele og kok opp under omrøring. La det koke ca. 1 min mens det røres godt.
  • Ha den oppbløtte gelatinen i den varme kremen. Avkjøl og fjern vaniljestangen. Passeres gjennom en sikt.  
  • Pisk kremfløten stiv, og bland den inn i vaniljekremen.

Bringebær- og aprikoskrem:

  • Skjær aprikosene i biter og kok de med appelsinsaft under lokk til de er møre.
  • Kjøres til fin mos med stavmikser og passeres gjennom en sil. Avkjøles.
  • Bringebær moses sammen med sukker. Passeres gjennom en sil for å fjerne alle steiner.
  • Bland begge mosene.
  • Bløtlegg gelatin i 5-10 min. Smelt den i et par spiseskjeer varmt vann og bland den i en tynn stråle ned i fruktmosen.
  • Pisk kremfløten stiv og bland forsiktig inn fruktmosen.

Montering:

  • Legg nøttebunnen på et fat og sett ringen til formen rundt.
  • Fyll på bringebær- og aprikoskremen. Sett kaldt for å stivne.
  • Del sukkerbrødet i to og legg den ene delen over kremen. Dynkes med appelsinsaft.
  • Legg på vaniljekrem og legg på friske bringebær.
  • Legg den siste sukkerbrødbunnen over og dynke også denne med appelsinsaft.
  • Pisk fløten til krem. Dekk sider og topp med et tynt lag krem. Sprøyt med krem rundt kaka.
  • Pynt med sprøytet krem, friske bringebær og bjørnebær, mandarinskiver, sitronmelisseblader og sjokoladepynt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Nøttebunn:
4eggehviter
150g melis
160g malte hasselnøtter

Sukkerbrød:
4egg
120g sukker
90g hvetemel
30g potetmel
40g smeltet smør
1ts bakepulver

Vaniljekrem:
2eggeplommer
½vaniljestang
¾ss maizena
1ss kaldt vann
1dl matfløte
50g sukker
1pl gelatin
2dl kremfløte

Bringebær- og aprikoskrem:
100g tørkede aprikoser
1,5dl saft av appelsin
250g bringebær
2-3ss sukker
3pl gelatin
2,5dl kremfløte

Montering:
Friske bringebær
Saft av appelsin til dynking av sukkerbrød
1liter kremfløte
Sjokolade til pynt