index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Konfekt à la Iren

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Konfekt à la Iren, som Iren Sandholt lagde i finalen i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Konfekt med syltet kumquat og bitter sjokolade:

  1. Ha kumquat i foodprocessor og kjør til godt opphakket.
  2. Kok med sukker og vann i ca.15 min til tykt.
  3. Kjør på nytt i foodprocessor til jevnt. Passer gjennom en sil.
  4. Kok opp fløten med den syltede kumquaten.
  5. Hakk sjokoladen i småbiter og hell den varme fløten over. Rør til det blir en jevn krem. Avkjøl. 

Konfekt med chili:

  1. Kok opp fløten med honning og chili som er delt på langs. Kok til du syns det er nok chilismak. Fjern chilien.
  2. Kutt sjokoladen i biter og hell den varme fløten over.
  3. Rør godt til det blir en jevn og glatt masse. Avkjøl.

Konfekt med espresso:

  1. Kok opp fløten med honning og ekspressopulver utrørt i varmt vann.
  2. Kutt sjokoladen i biter og hell den varme fløten over.
  3. Rør godt til det blir en jevn og glatt masse. Avkjøl.

Temperering av sjokoladen til formene:

  1. Smelt ¾ av sjokoladen i vannbad og la den få en temperatur på 45 grader. Bruk et digitalt termometer.
  2. Ta bollen av varmen og ha i resten av sjokoladen og la den smelte.
  3. Avkjøl sjokoladen til 28 grader, før den varmes forsiktig opp til 30 grader. Obs må ikke gå over 34 grader, da må hele tempereringen gjøres på nytt.
  4. Sjokoladen er nå klar til å helles i formene.
  5. Legg et ark med dekor i bunnen av formen. Dette blir toppen når konfekten er ferdig.
  6. Fyll formene helt fulle og hell ut det som er oppi slik at det bare er et tynt skall igjen. Skrap godt av. Sett kaldt til de stivner.
  7. Fyll de med ønsket fyll, men ikke helt opp. Sett kaldt til fyllet stivner.
  8. Temperer sjokoladen på nytt på samme måte som første gang.
  9. Fyll på formene igjen og skrap av overflødig sjokolade.
  10. Sett kaldt for å stivne. Når konfekten er stivnet helt kan de helles ut av formen ved å fjerne bunnen og dunke formen forsiktig mot bordet.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Konfekt med syltet kumquat og bitter sjokolade
Ganache:
150 g sjokolade 70 % kakao
75 g sjokolade 85 % kakao
2,25 dl kremfløte
6 ss syltet kumquat

Overtrekk:
300 g sjokolade 70 % kakao
Dekorark med gulldekor

Syltet kumquat til fyll:
200 g kumquat
200 g sukker
2 dl vann

Konfekt med chili
Ganache:
200 g sjokolade 62% Kakao
2,25 dl kremfløte
1 rød chili uten frø
Chili krydder ved behov
3 ts blomsterhonning

Overtrekk:
300 g mørk sjokolade 52 % kakao til formen
Dekorark med rødt design

Konfekt med espresso
Ganache:
200 g sjokolade 52 % kakao
2,25 dl kremfløte
3 ts blomsterhonning
3 ts ekspressopulver
2 ss varmt vann

Overtrekk:
300 g mørk sjokolade 52 % kakao til formen
Dekorark med kaffebønner