index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Knut Olavs sjokkosmurf

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på sjokkosmurf, som Knut Olav Sundsvåg Knutsen lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Smelt smør og sett til avkjøling.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Tilsett det tørre.
  5. Tilsett melk og smør.
  6. Fordeles i rund form (26 cm).
  7. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20-30 min.

Sjokoladeganache:

  1. Kok opp kremfløte, ha i sjokoladen.
  2. Settes til avkjøling.
  3. Visp krem luftig i en kjøkkenmaskin.

Smørkrem:

  1. Pisk smør og melis sammen.
  2. Tilsett væsken litt etter litt.
  3. Pisk til kremen er lett og luftig.

Dekor/montering:

  1. Legg en kakedel på fat og sprøyt på en stripe med smørkrem langs kanten. Sprøyt på sjokoladeganachen i midten før neste del legges på.
  2. Skjær ut fasongen på smurfens ansikt.
  3. Dekk kaken med smørkrem, og sett kjølig.
  4. Rull ut den blå fondanten og form ansiktet på smurfen.
  5. Rull ut den hvite fondanten og lag lue og øyne.
  6. Lag detaljer med sort og blå fondant.
  7. Sett kjølig til servering.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
4 egg
4 kopper (8 dl) sukker
4 kopper (8 dl) hvetemel
2 kopper (4 dl) melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl smør
Litt bakekakao
Litt sjokolademelkpulver

Sjokoladeganache:
2,5 dl kremfløte
200 g lys kokesjokolade
50 g smør

Smørkrem:
100 g margarin
300 g melis
1,5 ts vaniljesukker
3 ss melk

Dekor/montering:
250 g blå fondant (vaniljesmak)
250 g hvit fondant (marsmellowssmak)
250 g sort fondant (vaniljesmak)