index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Knut Olavs midtsommernattsdrøm

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Knut Olavs midtsommernattsdrøm, som Knut Olav Sundsvåg Knutsen lagde i sjette episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 160 grader.
  2. Ha sukker og melk i en kjele og varm opp.
  3. Rør inn sjokoladen og smøret.
  4. Ta kjelen av platen.
  5. Gjør klar formen med formfett, bakepapir og mellomleggspapir.
  6. Rør inn et og et egg.
  7. Ha røren over i formen og sett den inn i ovnen på 160 grader i 45-50 min.

Krem:

  1. Varm opp fløten med en delt vaniljestang oppi. Sett kjølig til pisking.
  2. Visp kremfløten med litt melis.

Bærcoulis

  1. Ha bærene i en bolle og mos med stavmikser.
  2. Smak til med melis.
  3. Sil blandingen.
  4. Settes kjølig til den skal brukes.

Kjeks:

  1. Bland alle ingrediensene utenom sjokolade og nøtter i en bolle. Bland godt.
  2. Ha deigen ut på bakematte og kna inn sjokolade og nøtter.
  3. Rull en pølse og pakk den inn i plastfolie, og legg kjølig i minimum ca. 30 min.  
  4. Tas ut og rulles til små pølser.
  5. Legg på et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i ca. 10 min.

Dekor:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og lag sommerfuglvingene på et bakepapir. Minst 12 vinger.
  2. Legg raskt i fryseren.
  3. Når vingene er stive nok festes de på de avkjølte sjokoladekjeksene med smeltet sjokolade. Sett kjølig frem til servering.
  4. Ha coulis på alle fire tallerknene med en skje.
  5. Stikk ut fire rundinger av kaken og plasser på hver sin tallerken.
  6. Sprøyt krem på kakene med en stjernetip som en rose.
  7. Strø på fersk frukt.
  8. Sett sommerfuglkjeksen på toppen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
1 dl melk
300 g sukker
300 g mørk kokesjokolade
300 g meierismør
6 egg

Krem:
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
Litt melis

Bærcoulis:
250 markjordbær
1 eske bringebær
Melis

62,5 g smør
0,75 dl sukker
0,75 dl brunt sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
1/4 ts salt
1/4 ts natron
50 g mørk sjokolade
50 g valnøtter

Dekor:
Jordbær, bringebær, stjernefrukt, blåbær
200 g mørk kokesjokolade
Sitronmellisse