index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Knut Olavs brød - God morgen

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Knut Olavs brød - God morgen, som Knut Olav Sundsvåg Knutsen lagde i femtee episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Sett ovnen på 250 grader.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle.
  3. Elt deigen sammen med eltekrok.
  4. Strø litt mel på en bakematte.
  5. Ha deigen over på matten og kna den godt.
  6. Form et rundt brød og legg det på et brett med bakepapir.
  7. Strø litt solsikkefrø og grov sammalt hvete på brødet.
  8. Snitt et kryss med en skarp kniv.
  9. La brødet stå i ca. 5 min på 250 grader.
  10. Sett ned temperaturen til 200 grader og la brødet stå i ca. 35 min.
  11. Brødet er ferdig når det gir en hul lyd når man dunker under brødet.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Ca. 300 g sammalt hvete - fin
Ca. 450 g sammalt hvete - grov
75 g solsikkefrø
1,5 ts natron
1,5 ts salt
4,5 dl skummet kulturmelk
Ca. 2 dl varmt vann
Idun Luftigere Bakst