index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kling

30 - 60 min

Dette var den tekniske oppskriften i femte episode av Hele Norge baker, sesong 3.

  • Kok opp melk, fløte og smør.
  • Ha i 80 % av melet, og rør sammen.
  • Ha deigen over på bordet, og kna deigen ferdig. Deigen må hele tiden være varm, så bruk gjerne hansker om nødvendig. Tilsett evt mer mel, og deretter egget.
  • Del opp i 6 emner.
  • Deigemnene skal hele tiden holdes varme under et klede.
  • Kjevle emnene så tynne du klarer uten at de revner.
  • Stekes på medium til høy varme på ei steketakke, ca 3-5 minutter på hver side.
  • Spray hver lefse med vann.
  • Legges lag på lag med et fuktig klede imellom, med noe tungt over for å legge de i press. La hvile i 15 minutter.
  • Smøres med smør og strør over sukker.
  • Brett endene inn mot midten, og brett på ny i to. Del i porsjonsbiter.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

5 dl melk
2 ss fløte
50 g usaltet smør
8 dl hvetemel
1 egg
Smør og sukker til smøring

Ta denne oppskriften med deg

+47