index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kanel- og pistasjesnurr

Kjøtt
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Kanel- og pistasjesnurr, som Knut Olav Sundsvåg Knutsen lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  1. Sett stekovnen på 250 grader.
  2. Smelt smøret i melken, tilsett melis og rør godt.
  3. Avkjøles til ca. 37 grader (lag fyllet imens).
  4. Løs gjæren opp i væsken ved rett temperatur.
  5. Ha i kardemomme og mel, og elt godt.
  6. Kjevle ut deigen.

Pynt:

  1. Smør på fyllet.
  2. Brett inn sidene så det blir tre lag.
  3. Skjør ca. 2 cm tykke strimler.
  4. Tvinn disse og knyt de som knuter.
  5. Legg knutene på brett.
  6. La heve i ca. 1 time.
  7. Pensle snurrene med pisket egg.
  8. Strø på perlesukker.
  9. Sett inn i ovnen på midterste rille i ca. 10 min. på 250 grader . 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g fersk gjær søt type
1 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
Idun Luftigere Bakst

Fyll:
Ca. 150 g malte pistasjnøtter
Ca. 130 g sukker
Kanel (smaskes til)
Ca. 160 g romtemperert smør

Pynt:
Egg til pensling
Perlesukker
Hakkede pistasjnøtter