index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kaffelatte ostekake med deilig karamellsaus

Kjøtt
Amerikansk
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Kaffelatte ostekake med deilig karamellsaus, som Souheila Eddamnat lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Knus kjeksene i en blender og bland i smeltet smør.
  2. Hell oppi i en springform 24 cm, trykk det flatt og avkjøl mens ostekremen lages.

Ostekrem:

  1. Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann.
  2. Pisk kremfløte og sett kjølig.
  3. Pisk mascarpone, creme fraiche, brunt sukker og hvitt sukker og frø fra vaniljestangen. Ikke pisk for lenge, da vil mascarponeosten skille seg.
  4. Klem ut vannet fra gelatinplatene og smelt i den varme kaffen, avkjøl og hell den oppi ostekremen under pisking.
  5. Vend inn kremfløten og fordel over kjeksbunnen, avkjøl til den har stivnet.

Karamellsaus:

  1. Smelt sukker på middels varme, tilsett fløte litt etter litt.
  2. Ha oppi smør, vaniljeekstrakt og en klype salt.
  3. Avkjøl og dryss sausen over den avkjølte kaken.

Pynt:

  1. Hakk litt valnøtter og strø over kaken.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
250 g halvsøte hvetekjeks
110 g meierismør
1/2 ts kanel fra Sri Lanka (cinnamomum zeylancium)

Ostekrem:
250 g mascarpone
3 dl kremfløte
3 dl creme fraiche
1-2 dl sterk pulverkaffe
70 g sukker
70 g brunt sukker
1 vaniljestang
5 gelatinplater av storfe
2 dl vann til kaffen

Karamellsaus:
70 g sukker
30 g brunt sukker
30 g smør
1 ½ dl kremfløte
En klype salt
1/2 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
Valnøtter