index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Irens ostekake med appelsin

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på ostekake med appelsin, som Iren Sandholt lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Kjør smør, hvetemel og sukker til en fin masse i foodprosessor.
  2. Ha i eggeplommene og kjør det raskt sammen til en deig. Må ikke kjøres lenge, bare til den samler seg.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en ringform på 24 cm og trykk deigen ut til et tynt lag.
  4. Stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader 15 -20 min. Avkjøles.

Ostemasse:

  1. Rør kremosten jevn med melis og vaniljesukker.
  2. Bland inn lettrømme.
  3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann 5-10 min.
  4. Smelt de i litt av appelsinsaften.
  5. Bland dette i resten av appelsin- og sitronsaften.
  6. Hell dette i en tynn stråle i ostemassen mens det røres godt.
  7. Riv skall av én appelsin og ha i.
  8. Piske kremfløten til myk krem og bland den lett inn.
  9. Legg bunnen på et flatt fat og sett ringen til springformen rundt.
  10. Fyll ostemassen over og sett kaldt til den er stivnet.
  11. Bruk en skarp kniv og skjær forsiktig rundt kanten før du åpner formen og løfter den av.

Appelsinsaus:

  1. Kok opp saften. Jevne med potetmel utrørt i kaldt vann. Avkjøles.

Pynt:

  1. Hell på et speil av appelsinsaus. Pynt med krem, friske bær og sjokoladedekor.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
100 g smør
150 g hvetemel
2 ss sukker
2 små eggeplommer

Ostemasse:
200 g Philadelphia kremost
200 g melis
1 ts vaniljesukker
2,5 dl lettrømme
2,5 dl kremfløte
2,25 dl saft av appelsin
Revet skall av én appelsin
0,25 dl saft av sitron
5 plater gelatin

Appelsinsaus
Saft av en appelsin
Sitronsaft og sukker etter smak
Litt potetmel utrørt i litt kaldt vann

Pynt:
2 dl kremfløte
Forskjellige typer bær og frukt
Sjokolade