index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ingers Crazy Creamy Cookiedough-kake

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Dette er Ingers første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Inger lager en Crazy Creamy Cookiedough-kake. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Fyll:

  1. Kok opp eggeplommer, fløte, sukker og vaniljeessens og trekk kjelen av platen.
  2. Rør inn de resterende ingrediensene (bortsett fra 60 g smør som skal piskes inn med kremen når den er avkjølt).
  3. Sett til avkjøling og lag bunnen.
  4. Fyllet fordeles jevnt mellom lagene når kaken er avkjølt.
  5. Hakk opp sjokoladetrukket mandelkrokan og fordel sammen med fyllet på hvert lag.

 

Bunn:

  1. Mel, bakepulver og salt blandes sammen i en bolle.
  2. Pisk smør, sukker, brunt sukker og vaniljeessens til kremet konsistens.
  3. Pisk inn eggene; ett om gangen.
  4. Rør inn melblandingen.
  5. Rør inn mokkabønnene.
  6. Fyll i 18 cm springform og stek på 180 grader i 12-20 min.
  7. Avkjøles i noen minutter på plate før avkjøles på rist.
  8. Det er viktig at kakene er kalde før de stables og fylles.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
1 ts vaniljeessens
150 g (+ 60 g mykt) meierismør
300 g hvit sjokolade
200 g kremet lys nougat
Hvit matfarge
1 klype salt
56 g sjokoladetrukket mandelkrokan

Bunn:
5,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
2,5 dl mykt smør
1,5 dl sukker
2,5 dl brunt sukker
1 ts vaniljeessens
2 store egg
1 håndfull hakkede mokkabønner