index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Îles Flottantes

1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i andre episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Vaniljesaus

  1. Del vaniljestangen på langs og skarp ut frøene.
  2. Ha alle ingrediensene i en kjele, og varm forsiktig til 82 grader. Sil sausen over i en kald bolle, og avkjøl.

Marengs

  1. Pisk opp eggehviten til den er halvstiv og tilsett sukker. Piskes stiv.
  2. Kok opp melken i en kjele, og skru av varmen.
  3. Bruk en stor skje og lag tre baller av marengsen som du legger i melken. La de trekke et minutt, så snu dem forsiktig over og la dem trekke i 1 minutt til.
  4. Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Karamell

  1. Kok opp sukker og vann og la det koke til sukkerlaken blir til karamell.
  2. Ha et kaldt vannbad klart, så når karamellen har riktig farge, dypper du bunnen på kjelen i vannet så karamellen slutter å koke.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Vaniljesaus:
1 l H-melk
8 stk eggeplommer
150 g sukker
1 vaniljestang

Marengs:
3 stk eggehviter
60 g sukker
2 dl H-melk

Karamell:
150 g sukker
50 g vann