index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas treetasjes bryllupskake med fyll av pasjonsfrukt og bringebær

Frukt og bær
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Ida Gran-Jansens bryllupskake med fyll av pasjonsfrukt og bringebær fra program åtte av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Pasjonsfruktmousse til nederste og øverste etasje:

  • Legg gelatinplatene i bløt i 10 min. i kaldt vann.
  • Ha alt i en kjele unntatt kremfløten. Varm opp og tilsett gelatinen.
  • Avkjøl. 
  • Pisk kremfløte og tilsett den avkjølte blandingen i kremfløten.
  • La stivne i fryser.
  • Smøres mellom kakene i 25 cm-etasjen og 15 cm-etasjen (se oppskrift under).

Pasjonsfruktgelé til nederste og øverste etasje:

  • Bløtlegg gelatin i 10 min. i kaldt vann.
  • Varm alt i en kasserolle unntatt gelatinen.
  • Ha gelatinen i den varme blandingen og rør.
  • Kle bunnene på en 15 cm form og en 25 cm form med plastfolie og ha geleen i.
  • La stivne i fryser.
  • Legg geléen mellom lagene med mousse i 25 cm-etasjen og 15 cm-etasjen.

Vaniljebunn:

  • Kjør smør, vaniljefrø og sukker hvitt.
  • Tilsett ett egg av gangen.
  • Ha i mel, bakepulver og salt.
  • Melk helles i til slutt.
  • Ha røren i 3 x 15 cm form, 3 x 20 cm form, 3 x 25 cm form.
  • Stek på 180 grader i 35-40 min.

Bringebærfrosting til mellometasjen:

  • Kjør smør og melis i en mikser.
  • Tilsett kremost.
  • Smelt hvit sjokolade og tilsett sammen med vaniljeekstrakten og bringebærene. Bland godt.
  • Ha i mellom kakene i 20 cm-etasjen.

Dekor:

  • Kjør smør og melis mykt, tilpass mengden.
  • Ha utenpå alle kakene og dekk med fondant.
  • Pynt med mørk blått silkebånd nederst på hver etasje.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pasjonsfruktmousse til nederste og øverste etasje:
14 gelantinplater
2-3 dl sukker
10 dl pasjonsfruktpuré
10 dl kremfløte

Pasjonsfruktgelé til nederste og øverste etasje:
16 gelantinplater
800 g pasjonsfruktpuré
280 g vann
100 g sukker

Vaniljebunn:
480 g smør
3 vaniljestenger
1140 g sukker
12 egg
1320 g mel
3 ss bakepulver
3 ts salt
930 g helmelk

Bringebærfrosting til mellometasjen:
480 g mykt smør
8 dl melis
450 g kremost
400 g hvit sjokolade
3 ss vaniljeekstrakt
400 g friske bringebær

Smørkrem:
2 kg romtemperert smør
4 kg melis

Dekor:
Ca. 3 kg fondant
Mørk blått silkebånd

Ta denne oppskriften med deg

+47