index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas supergode sjokolademoussekake med salte nøtter

Sjokolade
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Ida Gran-Jansens sjokolademoussekake med salte nøtter fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Smelt smør og sjokolade i samme gryte, tilsett kaffe og vanilje.
  2. Ha mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Miks sammen.
  3. Bland egg og rømme i en egen bolle.
  4. Bland så eggeblanding og sjokoladeblanding inn i melblandingen.
  5. Hell i en 20 x 20 cm firkantet form med løs bunn. Den skal fylles ca. 3-4 cm opp.
  6. Stek på 200 grader i ca. 15-20 min. Sjekk underveis.
  7. Avkjøl.

Sjokolademousse:

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 min.
  2. Lag en mørkebrun karamell i kasserolle ved å varme sukker forsiktig og hell varm melk sakte over.
  3. Tilsett gelatin mens karamellen er varm.
  4. Hakk sjokolade og ha i. Rør til fin konsistens.
  5. Pisk kremen til den er bløt, skal kunne tas med en sleiv. Ikke stivpisket. Tilsett kremen i sjokoladeblandingen. 

Nøttenougatin:

  1. Bland alt i en kasserolle og kok i ca. 1 min. Hell alt på bakepapir og stek i 10 min. på 180 grader.
  2. Avkjøl.
  3. Hell halvparten av moussen over bunnen og ha nougatinen over. Hell resten av moussen på toppen.
  4. Sett i fryseren i ca. halvannen time til det har stivnet.

Glasur:

  1. Kok opp vann, sukker og glukose til 105 grader.
  2. Tilsett fløte og kok opp på nytt.
  3. Tilsett bløtlagt gelatin og deretter sjokolade.
  4. Rør godt og avkjøl.
  5. Hell over kaken.
  6. Pyntes med bringebær.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
216 g smør
216 g kokesjokolade 70%
30 ml sterk kaffe, espresso
1 ts vaniljeessens
216 g mel
0,7 ts bakepulver
0,7 ts natron
316 g lysebrunt sukker
3 store egg
190 ml sæterrømme

Sjokolade mousse:
250 g helmelk
280 g mørk sjokolade 70%
3 gelatinplater
500 g fløte
105 g sukker

Nøttenougatin:
100 g sukker
30 g glukose
60 g smør
120 g salte valnøtter

Glasur:
75 g vann
155 g sukker
150 g glukose
100 g Vikingmelk
5 gelatinplater
160 g mørk sjokolade 70%