index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas rosa sjokoladekake med hvit sjokoladekremostfrosting

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Dette er Idas første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Ida satser på "Idas rosa sjokoladekake med hvit sjokoladekremostfrosting". Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Smelt smør og sjokolade og tilsett kaffe og vanilje.
  2. Bland mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle.
  3. Bland egg og rømme i en annen bolle.
  4. Tilsett smørblanding og eggeblandingen i melblandingen. Miks godt.
  5. Kle tre 20 cm former med bakepapir og smør kantene med smeltet smør. 
  6. Stek på 200 grader i ca. 40 min. Sjekk etter 30 min.
  7. Avkjøl i fryser eller kjøleskap.

 

Karamellfyll:

  1. Bland alt unntatt melis og ekstrakt i en kjele og la det koke i 5 min.
  2. Avkjøl. Bland inn melis og ekstrakt og kjør i en mikser til luftig.
  3. Fordel fyllet mellom lagene i kaken.

 

Kremostfrosting:

  1. Miks melis og smør i 4 min.
  2. Tilsett kremost og bland ytterligere. 
  3. Ha i smeltet hvit sjokolade og vaniljeekstrakt. Bland til luftig.
  4. Tilsett litt rosa gelfarge for å oppnå ønsket farge.
  5. Smør utenpå kaken og pynt med roser rundt hele kaken.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
325 g smør
325 g sjokolade 70%
50 ml sterk kaffe
1,5 ts vaniljeekstrakt
325 g mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
475 g mykt brunt sukker
5 egg
285 ml seterrømme

Karamellfyll:
50 g smør
2 dl muscovadosukker
1/2 dl lys sirup
1 dl kremfløte
10 dl melis

Kremost-frosting:
8 dl melis
480 g mykt smør
500 g kremost
400 g hvit sjokolade
4 ss vaniljeekstrakt
Rosa gelfarge