index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas ostekake med jordbærsaus

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Ida Gran-Jansens ostekake med jordbærsaus fra program ni av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Knus kjeks og tilsett sukker og kanel.
  2. Smelt smør og ha i.
  3. Trykk ut i en 24 cm form med løs bunn.
  4. Stekes på 175 grader i 10 min.

Fyll:

  1. Ha sukker og kremost i mikser og kjør mykt.
  2. Tilsett ett egg av gangen.
  3. Tilsett vaniljefrø og kjør til det er godt mikset.
  4. Fordel over den stekte bunnen.
  5. Stek på 150 grader i ca. 40 min. Skal være fast, men skjelven. 

Topping:

  1. Ha i mikser og kjør til godt blandet.
  2. Hell over den varme kaken.
  3. Avkjøl i kjøleskap i minst 4 timer. 

Pynt:

  1. Sett kjærlighetsfrukten i midten og dandér bærene rundt så de fyller hele kaken.

Jordbærsaus til ostekake:

  1. Ha i blender og kjør til jevn røre.
  2. Hell over i mugge og sett kaldt.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
12 halvsøte kjeks
3 ss brunt sukker
2 ts kanel
6 ss smeltet smør

Fyll:
140 g sukker
540 g kremost
3 egg
1/2 vaniljestang

Topping:
1 beger seterrømme
3 1/2 ss sukker
1/2 vaniljestang

Pynt:
1 kurv ferske jordbær
1 kurv ferske bringebær
1 kurv kjærlighetsfrukt
1 kurv blåbær

Jordbærsaus til ostekake:
570 g frosne jordbær
55-65 g sukker
Litt sitronsaft