index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas oste- og skinkehorn

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Idas Gran-Jansens oste- og skinkehorn fra program seks av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Varm opp melken til 37 grader og rør inn gjæren.
  2. Rør inn salt og smør. Ha det i en kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og elt. La heve i 40 min.
  4. Kjevle ut til en stor og tynn rund flate.
  5. Del den i ca. 16 pizzastykker. Ha ost og skinke i den tykkeste delen og rull sammen til horn.
  6. Pensle med egg og strø valmuefrø.
  7. Stekes ved 225 grader i 10-15 min.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 1/2 dl helmelk
50 g fersk gjær
100 g mykt smør
1 ts salt
1 liter hvetemel
150 g revet parmesan og Jarlsberg
150 g skinke i terninger
1 egg til pensling
Valmuefrø