index

Idas makroner med lemoncurd og makroner med sjokoladeganache og salt karamell

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas makroner med lemoncurd og makroner med sjokoladeganache og salt karamell

Sjokolade
Fransk
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Ida Gran-Jansens makroner med lemoncurd og makroner med sjokoladeganache og salt karamell fra program sju av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Sikt mandelmel og melis sammen to ganger.
  2. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett litt sukker om gangen. Pisk til det ikke faller ut av bollen når den snus opp ned.
  3. Fordel i to boller og tilsett forskjellig konditorfarge.
  4. Ha mandelmiksen oppi og rør med faste, raske grep for å slå ut luften. Røren skal dryppe sakte når den løftes med en slikkepott. Ikke rør med mer enn 50 tak.
  5. Fyll røren i en sprøytepose og sprøyt små makroner ut på et stekebrett med bakepapir. Makronene skal holde seg pent på plass.
  6. La hvile i ca. 60 min for at de skal få en hinne. Det er dette stadiet som gjør at de får ”føtter”.
  7. Stekes på 150 grader i ca. 10 min.
  8. Avkjøles.

 

Lemoncurd:

  • Ha alt i en kjele, unntatt smøret, kok opp under omrøring. La koke ca. 1 min. Bruk en stavmikser for å få røren jevn.
  • Tilsett smør når temperaturen har sunket til 40 grader. Bruk stavmikseren igjen og avkjøl.
  • Ha i sprøytepose og sprøyt ut på de gule makronene. 

 

Sjokolade ganache:

  1. Varm opp kremfløte til rett under kokepunktet.
  2. Hakk sjokoladen i småbiter og ha over i en bolle.
  3. Hell kremfløte over sjokoladen og tilsett sirup. La stå i 3 min. uten å røre.
  4. Kjør med stavmikser etterpå for å få den glatt.
  5. La stå i kjøleskap i ca. 2 timer eller til den tykner.

 

Salt karamell:

  1. Varm opp fløte og vaniljestang.
  2. Lagg karamell med sukkeret. Ha kremfløten over.
  3. Avkjøl noe og tilsett smør og salt. Smak til med saltet.
  4. Avkjøl helt.
  5. Smør sjokoladeganache med en stripe salt karamell på de brune makronene.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Røre til begge typene:
200 g mandelmel
400 g melis
220 g romtempererte eggehviter
8 ss sukker
Gul konditorfarge
Brun konditorfarge

Lemoncurd:
2 egg
Skall av en 3/4 sitron
80 g sitronsaft
100 g sukker
1/2 vaniljestang
40 g smør

Sjokolade ganache:
1/2 dl kremfløte
100 g semi mørk sjokolade
1/2 ts lys sirup

Salt karamell:
180 g fløte
1/2 vaniljestang
120 g sukker
45 g smør
3 g Maldonsalt

Ta denne oppskriften med deg

+47