index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Idas eplepai med karamell, kanel og valnøtter

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Ida Gran-Jansens eplepai med karamell, kanel og valnøtter fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

Paibunn:

  1. Ha mel, melis og kaldt smør i en matprosessor. Bland fort med knivblad.
  2. Tilsett eggeplommer og vann. Bland ytterligere.
  3. La hvile i kjøleskapet.
  4. Kjevle halve deigen og ha i paiform med løs bunn.

Karamell:

  1. Smelt sukker til karamell.
  2. Varm opp fløte med vaniljefrø og tilsett karamellen.
  3. Avkjøl noe og tilsett smør og salt. Smak til med salt. 

Fyll:

  1. Rens og kutt eplene i skiver, tilsett sitronsaft og bland.
  2. Bland sukker, mel og kanel i en bolle. Bland dette i bollen med epler.
  3. Ha alt i paiformen og hell karamell lagvis over.
  4. Kutt smøret i små terninger og legg over fyllet.
  5. Dekk med pailokk som er kjevlet med hakkete valnøtter.
  6. Lag hull i lokket så dampen kan slippe ut.
  7. Pensle med egg og dryss sukker over.
  8. Ha ovnen på 210 grader og stek i 15 min. til lokket blir gyllent.
  9. Sett ovnen ned til 170 grader og stek i 45 min.
  10. La avkjøle i kjøleskap.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paibunn:
350 g mel
50 g melis
200 g smør kaldt
2 eggeplommer
2 ss vann

Karamell:
110 g sukker
180 g fløte
1/2 vaniljestang
45 g smør
3 g Maldonsalt

Fyll:
7 grønne epler
1 sitron
120 g sukker
30 g mel
1 ts kanel
1 1/2 ss smør
100 g valnøtter til lokket
1 eggeplomme til pensling av lokk

Ta denne oppskriften med deg

+47