index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hurtigrugbrød med karve

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på hurtigrugbrød med karve, som Marit Hegle lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Sett stekeovn på 200 grader med et stekebrett inni.
  2. Bland det tørre.
  3. Bland inn olje og kulturmelk.
  4. Vend deigen over på kjøkkenbenken og kna godt i et par minutter. Tilsett litt mer hvetemel hvis deigen er veldig klissete.
  5. Form til en rund klump.
  6. Ta ut brettet fra ovnen og legg et bakepapir oppå. Dryss litt mel på papiret. Plasser brødet oppå, dryss over litt mel og skjær deretter et kryss over brødet.
  7. Sett brødet inn på nederste rille. Plasser en liten bolle med vann på stekebrettet.
  8. Stek i 50 minutter.  

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

350 g hvetemel
120 g sammalt rugmel grovt
40g sammalt hvetemel fint
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ss rapolje for baking
1 ts karve
4 dl skummet kulturmelk