index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hjertelig sjokoladeoverraskelse

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Hjertelig sjokoladeoverraskelse, som Iren Sandholt lagde i åttende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Pisk eggehvitene stive, ha i 50 g av melisen og kjør til stiv marengs.
  2. Bland resten av melisen med de malte nøttene og vend det forsiktig inn i marengsen.
  3. Bre det ut på bakepapir i en avlang fasong tilsvarende den som kaken skal støpes i.
  4. Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Avkjøles.

Sitrusfromasj:

  1. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
  2. Bløt gelatin i kaldt vann i 5-10 min.
  3. Varm opp litt av appelsinsaften og smelt gelatinen i den.
  4. Bland den med resten av appelsinsaften og sitronsaften.
  5. Bland dette inn i eggedosisen i en tynn stråle men det røres godt.
  6. Pisk kremfløten til myk krem og bland den forsiktig inn.
  7. Brett et ark overheadplast på langs og lag en skarp brett.
  8. Sprøyt ut fromasjen i bunnen av v-formen.
  9. Sprøyt ut to smale striper på et annet ark. Disse skal tilsvare bredden på v-formen.
  10. Sett alt i fryseren og frys det.
  11. Når det er stivt, løsne de to stripene og plasser de oppå v-formen. La dette ligge i fryseren til de skal brukes.

Sjokolademousse:

  1. Visp eggedosis av eggene.
  2. Smelt sjokoladen, vend den inn i eggedosisen og bland den godt.
  3. Vend inn pisket krem litt etter litt. 

Montering:

  1. Legg nøttebunnen på et fat og sett formen rundt.
  2. Fyll sjokolademoussen over, men ikke helt full.
  3. Ta den frosne fromasjen og legg den midt i formen dytt den forsiktig ned i moussen. Fyll over resten av moussen til formen er helt full og glatt til overflaten. Settes til avkjøling.
  4. Når den er stivnet, før en tynn varm kniv langs kanten av formen for å løsne den. Fjerne formen. 

Pynt:

  1. Smelt overtrekksjokolade og stryk den tynt ut på overheadplast eller sjokolade dekor plast.
  2. La stivne og bryt i biter som settes rundt kanten av kaka.
  3. Pynt på toppen med friske bær/frukt og eventuelt sjokolade dekor som er sprøytet ut og stivnet.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
2 eggehviter
80 g malte hasselnøtter
75 g melis

Sitrusfromasj:
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 plater gelatin
Skal av en appelsin
Saft av 1/2 appelsin
1 ss sitronsaft
2 dl kremfløte

Sjokolademousse:
3 egg
450 g sjokolade 52 %
6 dl kremfløte

Sjokolademousse:
3 egg
450 g sjokolade 52 %
6 dl kremfløte

Pynt:
Jordbær
Physalis
Appelsin med tynt skall
Pals overtrekkssjokolade