index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hildes valnøtt- og cognackake

Sjokolade
Fransk
30 - 60 min

Dette er Hildes første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Hilde baker en valnøtt- og cognackake. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Pisk egg og brunt sukker til lett eggedosis.
  2. Bland smør og olje forsiktig inn.
  3. Kjør valnøtter i matprosessor med knivblad.
  4. Ha alt det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Ha det i 20 cm kakeform og stek midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter.

 

Fyll:

  1. Kok opp fløte.
  2. Pisk fløten og melisen, ha i kakao og cognac.
  3. Dynk kaken med litt av cognacen.
  4. Legg fyllet jevnt mellom lagene og på toppen av kaken.
  5. Pynt etter ønske.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
5 egg
210 g brunt sukker
50 g smør
1/2 dl olje
100 g valnøtter
250 g mel
1 ts bakepulver

Fyll:
5 dl fløte
2 dl melis
1 dl vanlig kakao
5 ss cognac