index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Helenes skoleboller med vaniljekrem og kokos

Kjøtt
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Helenes skoleboller med vaniljekrem og kokos, som Helene Rui Skoje lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  1. Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm til det er lunkent.
  2. Ha gjær i en bolle, og tilsett den lunkne melkeblandingen.
  3. Tilsett egg og rør rundt.
  4. Sikt inn det tørre og elt deigen i 10 min.
  5. La heve til dobbel størrelse.
  6. Kutt opp i passe store emner og sett til etterheving. Lag groper i bollene mens de hever.
  7. Fyll i vaniljekrem mens bollene hever, og litt påfyll under steking når det faller litt sammen.
  8. Pensle med egg før steking.
  9. Stekes på 175 grader over- og undervarme i ca. 15 min.

Vaniljekrem:

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
  2. Ha 4 dl melk, vaniljestang + frø, fløte og sukker i en kjele. Rør sammen og varm til kokepunktet.
  3. Ha 1 dl melk, og maizenna i en bolle, pisk sammen og ha i eggeplommene, pisk sammen.
  4. Hell 2/3 av den varme væsken i maizenna blandingen og hell deretter alt tilbake i kjelen.
  5. La koke opp under omrøring.  La småkoke i ca. 60 sekunder.
  6. Ta ut vaniljestangen og hell over i en stor ildfast form, sett til avkjøling med litt plastfilm over.

Montering:

  1. Visp eggehvite, sitronsaft og melis sammen til en jevn melisglasur.
  2. Smør melisglasur på de ferdige bollene og dypp de i kokos.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
100 g smør
575 g mel
90 g sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 pakke fersk gjær for søte deiger
3 1/2 dl h-melk
2 økologiske egg
3 ts kardemomme

Vaniljekrem:
3 vaniljestenger
4 dl + 1 dl H-melk
2 dl kremfløte
120 g sukker
4 økologiske eggeplommer
40 g maizenna

Montering:
1 eggehvite
2 ts sitronsaft ferskpresset
500 g melis
300 g kokosmasse