index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Helenes sjokoladekake med bringebær og sjokoladekrem

Sjokolade
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Helenes sjokoladekake med bringebær og sjokoladekrem som hun lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Bunn:

  • Sett ovnen på 170 grader, over og undervarme.
  • Pisk sammen smør og melis. Ha i frøene fra vaniljestangen.
  • Smelt sjokoladen i vannbad (smelt også sjokoladen til dekorasjonene samtidig).
  • Ha eggeplommene i smørblandingen og miks sammen.
  • Gjør klar en springform på 23 cm, ha i bakepapir i bunn og langs sidene.
  • Ha den smeltede sjokoladen i smørblandingen når den en lunken. Rør sammen.
  • Pisk eggehviter og sukker til marengs i stålbolle, ha i sukkeret litt etter litt.
  • Vend marengsen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  • Sikt inn hvetemel, salt og kakao.
  • Hell røren over i springformen og stek midt i ovnen på 170 grader i 40 minutter.
  • La kaken avkjøle seg på benken, før videre avkjøling i kjøleskap.
  •  Kakebunnen deles i tre.

Sjokolade og bringebær krem:

  • Smelt sjokoladen over vannbad.
  • Pisk kremfløten og melisen til krem, pass på og ikke overpiske. Ha i frøene fra vaniljestangen og visp litt til. Pass på at kremen blir fast nok.
  • Rør bringebærene med litt melis og sett til side.
  • Ta ut 1/3 av kremen og bland denne med de rørte bringebærene.
  • Skill eggehviten fra plommen. Miks sjokoladen sammen med eggeplommen og miks deretter i litt og litt krem til jevnt.
  • Vend inn resten av kremen. Smak til med salt.
  • Sett kremene kaldt.

Sommerfuglvinger:

  • Smelt sjokoladen over vannbad, ha to forskjellige boller, en til sjokoladen og en til candy melts.
  • Legg malen av vingene og følehornene på benken og legg et nytt mellomleggspapir over.
  • Ha sjokoladen over i sprøyteposene og klipp et lite hull i hver pose. Lag først følehornene og deretter omrisset av vingene. Fyll inn vingene med rød candy melt. Lag deretter streker med tannpirkeren.
  • Dryss over de hvite små sukkerperlene på øverste del av vingene og sett i kjøleskap.

Sommerfuglkropper:

  • Kakao og varmt vann blandes til en seig blanding.
  • Smør og melis blandes til luftig og kakaoblandingen helles oppi. Dette skal få en seig konsistens, men likevel være mulig å sprøyte ut gjennom en sprøytepose.
  • Sprøyt rett på kaken. Vingene settes oppi.

Montering:

  • Del kakebunnen i tre deler. Bruk toppen av kaken som bunn og omvendt.
  • Dekk det nederste lagt med sjokoladekrem.
  • Ta på det midterste laget med kakebunn og dekk den med bringebærkrem.
  • Legg på toppen av kaken og dekk toppen og resten av kaken med sjokoladekrem.
  • Dekorer midten av kaken med bringebærene.
  • Sett kaldt i 10 min.
  • Bruk en sprøytepose til å lage sommerfuglkroppene, 6 stk langs kanten av kaken.
  • Montér vingene og følehorn på sommerfuglene.
  • La kaken stå i kjøleskap til kremen har satt seg.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Bunn:
130g romtemperert smør + en klatt til springformen
40g melis
6økologiske egg (skill plommer og hviter)
130g sjokolade 70 %
180g sukker
1vaniljestang
2ss kakao
130g mel
1ts salt

Sjokolade og bringebær krem:
6dl kremfløte
2ss melis
1vaniljestang
1ts salt
200g sjokolade 64%
200g bringebær + 2-4 ss melis
1egg

Sommerfuglvinger:
100g sjokolade 64%
100g røde candy melts
Bringebær til pynt

Sommerfuglkropper:
1ss kakao
2-5ss varmt vann
30g romtemperert smør
5-10ss melis