index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Helenes sjokoladefondant med coulis av røde bær og krydder

Sjokolade
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Helenes sjokoladefondant  med coulis av røde bær og krydder, som Helene Rui Skoje lagde i sjette episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Fondant:

  1. Smelt sjokolade og smør i en kasserolle, tilsett sukker.
  2. Hell over i en bolle og tilsett ett og ett egg, pisk godt for hvert egg.
  3. Tilsett mel, rør godt sammen.
  4. Pensle formene med smør og rull deretter litt kakaopulver rundt i formene.
  5. Hell røren over i 8 aluminiums former.
  6. Stekes i ca. 7-8 min i varmluft på rist i ovn, 200 grader, server med en gang.

Coulis:

  1. Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
  2. Kok opp alle ingrediensene, la det koke i 15 minutter.
  3. Ta ut stjerneanis og vaniljestang og kjør resten med stavmikser.
  4. Siles og gis ett nytt oppkok. Settes deretter kaldt.

Dekorelement:

  1. Temperer sjokoladen, smelt 2/3 av sjokoladen i vannbad, rør inn den resterende sjokoladen til den er smeltet.
  2. Ha de over i to sprøyteposer og form et siksakkmønster på mellomleggspapir.
  3. La det tørke i noen minutter før du ruller det sammen og setter det kaldt. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fondant:
100 g sjokolade 64%
100 g sjokolade 70%
200 g + 2 ss usalta smør
6 økologiske egg, kun 2 med plomme
3 dl mel
2 dl sukker
8 ss kakao

Coulis:
100 g friske bringebær
100 g friske jordbær
40 g sukker
1 vaniljestang
2 hele stjerneanis

Dekorelement:
100 g friske bringebær
50 g friske jordbær
100 g sjokolade 64%
100 g hvit sjokolade 35%