index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Helenes saftige italienske olivenoljebrød

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Helenes saftige italienske olivenoljebrød, som Helene Roui Skoje lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Mål opp alle ingrediensene.
  2. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha i salt og olivenolje.
  3. Temperer melet i ovn i 20-30 sekunder.
  4. Sikt melet inn i væsken og elt deigen i 10 minutter.
  5. Hev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  6. Form brødet lett, klipp noen snitt i brødet for at det skal ligne på blader. La etterheve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  7. Stek i ovnen på over- og undervarme på 200 grader i 25 – 30 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

50 g fersk gjær
2,5 dl lunkent vann
1 ts kvernsalt
6 ss ekstra virgin olivenolje
400 g hvetemel