index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Helenes bakte kanel- og sjokoladeostekake med jordbærperler

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Helenes bakte kanel- og sjokoladeostekake med jordbærperler, som Helene Rui Skoje lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Kjeksbunn:

  1. Varm ovnen til 170 grader.
  2. Bland mel, kanel, 100 g smør, sukker og egg, kjevle ut på et bakepapir til ca. ½ cm tykk kjeks.
  3. Stek til den er gyllen ca. 20 min
  4. Avkjøl raskt i kjøleskap.
  5. Kle springformen med bakepapir, bunn og kanter.
  6. Smuldre kjeksen i foodprosessor, og bland med 120 g smør, trykk dette ned i springformen.
  7. Legg på osteblandingen og stek.

Sjokoladeostefyll:

  1. Skrap ut vaniljefrøene.
  2. Kremost, sukker og vaniljefrø piskes sammen, ha i ett og ett egg.
  3. Rør inn kakao og kremfløte.
  4. Smelt sjokolade og miks inn i røren.
  5. Stekes i ovnen på over- og undervarme i ca. 40 - 60 min.

Jordbærperler (steg 1, jordbærsirup):

  1. Mos jordbær i en stekepanne med potetmoser, ha i vann og sukker, kok opp.
  2. Småkok i 5 min på middels varme.
  3. Sil blandingen.
  4. Mål opp juicen, 1 dl juice + 50 g sukker (blir ca. 2,5 dl = 125 g sukker).
  5. Kokes opp på middels varme i ett minutt.
  6. Ta bort skummet, avkjøl i ildfast form i kjøleskap.

Jordbærperler (steg 2, perler):

  1. Sodium alginate og 100 g vann mikses sammen med stavmikser.
  2. Tilsett jordbærsirup som mikses inn, unngå for mye bobler. Ha i mer vann hvis væsken blir for tykk.
  3. Calcium chloride og 250 g vann mikses med stavmikser.
  4. Drypp sirup-alginate blandingen dråpe for dråpe i calcium chloride blandingen.
  5. Ta ut perlene etter noen sekunder, ha de over i en bolle med kaldt rent vann og deretter over på litt tørkepapir og så over i ren, tørr bolle.
  6. Legg noen perler på et jordbær som er delt i to. Pynt kaken med disse, minst ett jordbær pr. stykke kake.

Montering:

  1. Når kaken er ferdig stekt, må den avkjøles så mye den kan.
  2. Jordbær og jordbærperlene skal legges oppå toppen av kaken

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Kjeksbunn:
200 g mel + ekstra
1 ts kanel
100 g romtemperert smør
150 g sukker
1 økologisk egg
120 g romtemperert smør

Sjokoladeostefyll:
200 g sjokolade 70 %
400 g Philadelphia
100 g sukker
1 vaniljestang
2 økologiske egg
2 dl fløte
1 ts kakao

Jordbærperler (dekor):
Steg 1 - Jordbærsirup:
400 g jordbær
50 g sukker
75 g vann

Steg 2 – Perler:
2 g sodium alginate
100 g vann
200 g jordbærsirup
2 g calcium chloride
250 g vann