index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Helenes 3D sjokolade dinosaurkake

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på helenes 3D sjokolade dinosaurkake, som Helene Rui Skoie lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Sacherbunn:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
  2. Smelt sjokolade og soyaolje.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen, bland godt.
  5. Sikt inn det tørre og vend inn i røren.
  6. Kle to springformer med bakepapir.
  7. Hell røren i, like mye i hver form.
  8. Stekes i ca. 40 min.
  9. Ta ut av formene når de er ferdig og avkjøl i kjøleskap.

Sjokolademousse:

  1. Skrap frøene ut av vaniljestengene.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad.
  3. Pisk 6 dl fløte til krem, pass på å ikke overpiske.
  4. Ha eggeplommer, vaniljefrø, 4 ss fløte og sukker i en bolle, pisk sammen.
  5. Tøm den smeltede sjokoladen i eggeblandingen og visp sammen.
  6. Ha litt av kremen i sjokoladeblandingen for å løsne de opp litt, vend deretter inn krem til du får passe konsistens.
  7. Smak til med litt salt. Sett kjølig.

Frosting:

  1. Miks smør og Melange luftig, tilsett vaniljeekstrakt.
  2. Tilsett melis, melk og farge til en jevn frosting.
  3. Ha i sprøytepose med bred tipp.

Øyne og rygg:

  1. Lag omriss med mørk sjokolade og fyll inn med candy melts, ha hver type i hver sin sprøytepose

Montering:

  1. Lag ryggdekorasjonen med sjokolade og candy melts, samt øynene.
  2. Skjær ut delene fra kakebunnene, fest sammen med sjokoladekremen og dekk til slutt med frosting.
  3. Bre frostingen utover med en liten spatel og dekk kroppen med grønn kokos.
  4. Fest rygg dekorasjonen på ryggen, øynene på hodet, og de små grønne banan godteriene på nakken og halen, samt føtter.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Sacher bunn:
100 g 70% sjokolade
2 dl soyaolje
400 g sukker
2 vaniljestenger
12 økologiske egg
200 g hvetemel
60 g kakaopulver
20 g bakepulver
1 ss salt
2 ss smør (til kakeringene)

Sjokolademousse:
120 g (6 stk) eggeplommer, økologiske
50 g sukker
6 dl + 4 ss kremfløte
300 g sjokolade 64%
2 vaniljestenger
1 ts salt

Frosting:
240 g romtemperert smør
240 g romtemperert Melange
3 ts vaniljeekstrakt
1100 g melis
6-8 ss h-melk
Wilton icingfarge mosegrønn

Kropp:
150 g grønn kokosmasse
20 grønne banangodteri (hode og klør)

Øyne og rygg:
Sjokolade 70 %
100 g dark green candy melts
25 g hvit sjokolade 35%