index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hele Norge bakers flatbrød

Vegetar
Skandinavisk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Hele Norge bakers flatbrød fra program 3 av Hele Norge baker. Oppskriften ble brukt i forbindelse med den tekniske oppgaven i programmet. 

Oppskriften holder til seks flatbrød (ca 10x20 cm)

NB: Stekes på takke med middels varme.

  1. Bland sammen alle ingrediensene og elt til deigen har hold. 3-5 minutter er som regel nok.
  2. Når du skal steke flatbrødene, deler du emnene i den størrelsen som passer din takke, typisk 80-100 gram per emne.  Kjevle de så tynt du klarer, helst med en rutekvele. Dekk til resten av deigen med plastfilm eller et fuktet bakeklede  mens du kjevler og steker, så den ikke tørker ut.
  3. Stek leiven på den ene siden til den får en fin farge, deretter vender du den og steker på den andre siden.
  4. La flatbrødene bli skikkelig tørre før de legges til lagring.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 g hvetemel
55 g sammalt hvetemel fin
40 g sammalt rug fin
5 g salt
150 g vann